Öltözködési javaslatok

Találat: 32
ÁlláskeresésÖltözködési javaslatok
Ausztria - álláskeresés
Az elvárt öltözködést az állás, az ágazat, a pozíció, az ügyfelekkel való kapcsolat, a reprezentáció, a vállalati kultúra stb. határozza meg. Megjelenésében fontos a hitelesség: ne akarjon másnak látszani. A felelős pozíciókra jelentkező férfiak számára továbbra is kötelező az öltöny, a nyakkendő viseletét viszont már nem várják el.

„Pár dolgot már tudtam a magyarországi életről, mert korábban ott tanultam, de az EURES készített fel arra, hogy a gyakorlatban milyen lesz két ország között élni, például az adórendszer és a társadalombiztosítási rendszer különbségeire. Amikor az ember új helyre költözik, nem tudja, mire számítson. Minden országnak megvannak a sajátosságai, ezért az ilyen tanácsadás felbecsülhetetlen.” Marcel, egy álláskereső Németországból, aki Magyarországon él, és Ausztriába jár át dolgozni
Belgium - álláskeresés
Igyekezzen úgy öltözni, ahogy a megpályázott pozícióban dolgozó személyhez illik, a szerephez képest ne legyen se túl-, se alulöltözött. Az ékszereknek vagy a parfümnek illeszkednie kell a ruházathoz. Ne felejtse el, hogy megjelenése a személyiségét tükrözi.
Bulgária - álláskeresés
Javasolt a visszafogottan elegáns öltözködés: sportruházat, rövid szoknya, feltűnő színek kizárva. A ruházat legyen tiszta, a cipő fényes, és harmonizáljon az öltözékkel. Kerülje az erős dezodorokat és parfümöket, ügyeljen az olyan részletekre, mint a tiszta haj és körmök, a rendes frizura. A férfiak legyenek frissen borotválva vagy viseljenek ápolt szakállt. Ne viseljen különcködő ékszereket.
Ciprus - álláskeresés
A jelölteknek ajánlott hétköznapian elegáns öltözéket viselni, és kerülni a szélsőségeket.
Csehország - álláskeresés
Az öltözködésnek a pozícióhoz kell igazodnia. Férfiaknak általában ajánlott a sötét öltöny, szolid nyakkendő, jó minőségű bőrcipő és aktatáska. Nőknek javasolt a visszafogott kétrészes kosztüm, nadrágkosztüm vagy blézer és szoknya összeállítás (a szoknya érjen térdig), és hozzá jó minőségű körömcipő, diszkrét smink és olyan frizura, ami jól áll. Ékszerek terén – csak a kosztüm kiegészítőiként – elképzelhető egy kisebb brosstű, vékony nyaklánc és apró fülbevalók.
Dánia - álláskeresés
Öltözzön viszonylag konzervatívan – ne legyen túl elegáns, se túl hétköznapi. Az ékszer legyen diszkrét, a testékszer lehetőleg ne legyen látható helyen.
Egyesült Királyságé - álláskeresés
Ajánlott az üzleti viselet (öltöny). A férfiaknak nyakkendőt kell viselniük, a nőknek pedig csakis visszafogott sminket és ékszereket. Bármit vesz fel, ügyeljen arra, hogy a ruha legyen tiszta és vasalt.
Észtország - álláskeresés
Ez a megpályázott beosztástól függ. Érdemes konvencionális, kényelmes stílusban megjelenni. Ékszert nyugodtan viselhet.
Finnország - álláskeresés
Öltözzön rendezetten, a helyzetnek megfelelően. A hétköznapian elegáns stílus elegendő, az üzleti világban azonban a férfiak jellemzően öltönyt viselnek. A kellemes, rendezett megjelenés érdekében egyszerű ékszereket viseljen.
Franciaország - álláskeresés
Az öltözködés feleljen meg a megpályázott állásnak.
Görögország - álláskeresés
Ellenőrizze a megjelenését, legyen ápolt, frissen borotvált és jól öltözött, a vállalat normáinak megfelelően.
Hollandia - álláskeresés
Nagyra értékelik az alkalomnak megfelelő öltözéket, az ápolt megjelenést. Válasszon inkább a vállalati kultúrának, nem pedig a legújabb divatnak megfelelő ruházatot. A bankszektorban a férfiaknak öltönyt kell viselniük, a nők esetében pedig elvárás a kétrészes kosztüm.

Az ékszerek viselésében javasolt a visszafogottság. A férfiak gyűrűviselése elfogadott, a karkötő azonban már túlzásnak számít. A nőknél egy vagy több gyűrű elfogadható, sőt, akár még előnyös is lehet. A többi ékszernek igazodnia kell a szereléshez.
Horvátországb - álláskeresés
A rendesen, elegánsan öltözött jelölt sokkal jobb benyomást kelt, mint az, aki farmerban és pólóban érkezik. Tartózkodni kell a hangsúlyos ékszerektől és kiegészítőktől, illetve az extrém frizuráktól vagy hajszínektől. A személyes megjelenésnek tükröznie kell a potenciális alkalmazottakét.
Írország - álláskeresés
Íratlan szabály az ízléses, rendezett öltözék; testékszer az arcon se legyen.
Izland - álláskeresés
Öltözzön hétköznapian elegáns vagy hagyományos stílusban. Ne viseljen túl sok ékszert. A férfiak ékszerviselése – a jegygyűrűtől eltekintve – az izlandi társadalomban megütközést vált ki.
Lengyelország - álláskeresés
Az állásinterjúra öltözzön elegánsan, még akkor is, ha a munkahelyi környezetben amúgy a hétköznapi viselet szokásos.

Férfiaknál: öltöny visszafogott színben, hosszú ujjú ing és nyakkendő, sötét zokni, hagyományos bőrcipő; ékszerből csak kevés vagy semennyi; ápolt, ízléses frizura; kevés arcszesz, szépre vágott körmök; dosszié vagy aktatáska.

Nőknél: sötét kosztüm, a szoknya legyen elég hosszú ahhoz, hogy kényelmesen tudjon ülni, ízléses blúz, hagyományos cipő, semleges színű harisnya; mérsékelt ékszermennyiség (kerülje a himbálózó fülbevalókat, az egymásra halmozott karkötőket); ápolt, ízléses frizura; visszafogott smink és parfüm; tiszta, szépen manikűrözött körmök, dosszié vagy irattáska.
Lettország - álláskeresés
Az öltözködési szabályok az ágazattól és a beosztástól függenek. Bank, állami intézmény vagy irodai beosztás esetében válassza a konvencionális stílust. Általában véve legyen ízléses, ápolt.
Liechtenstein - álláskeresés
Az öltözködésével igazodjon a vállalathoz és a szerephez. Általában véve kerülje az élénk színeket és a kihívó ruhákat, bánjon takarékosan a sminkkel és az ékszerekkel.
Litvánia - álláskeresés
Az öltözködés a meghirdetett állástól függ. Az öltöny vagy kosztüm minden alkalomra megfelel. Ékszereket és kozmetikumokat célszerű mértékkel használni.
Luxemburg - álláskeresés
Öltözködésében, általános megjelenésében alkalmazkodjon a helyzethez, illetve annak a vállalatnak a jellegéhez, amelynél az állást megpályázta. A pénzügyi ágazatban a toborzók a férfiaktól még mindig elvárják az öltöny és a nyakkendő viseletét.
Magyarország - álláskeresés
Az öltözködési szabályokat az állás határozza meg, de jellemző a hivatalos stílus (öltöny, kosztüm stb.). A visszafogott ékszerek elfogadottak, de csak nőknél.
Málta - álláskeresés
Az interjúra mindig öltözzön fel elegánsan. Férfiaknak ajánlott a sötét öltöny fehér vagy világos inggel és elegáns nyakkendővel. A nők számára javasolt a kosztüm és a blúz. Ne viseljen feltűnő ékszereket és sminket. A férfiaknál kerülendő a fülbevaló vagy más testékszerek viselése. Ameny-nyiben tetoválása van, ügyeljen rá, hogy a ruha eltakarja. A helyi munkáltatók nem szeretik a tetoválásokat. Ajánlott valamilyen könnyű, üde parfümöt viselni, különösen nyáron.
Németország - álláskeresés
Öltözzön az ágazatnak és a megpályázott beosztásnak megfelelően. A bankároknak, banki alkalmazottaknak például nyakkendőt kell viselniük. Tartózkodjon a feltűnő ékszerektől.
Norvégia - álláskeresés
Norvégiában lazák az öltözködési szabályok. Fehér inget és nyakkendőt csak a vezetői állásokra jelentkezőknek kell viselniük, olyan pénzügyi, ingatlanpiaci, tanácsadói stb. területek esetén, ahol a munkának fontos része a reprezentatív megjelenés. A vállalat honlapján keressen fényképeket a munkatársakról, így megtudhatja, ők hogyan öltöznek.
Olaszország - álláskeresés
Néhány vállalatnál öltözködési etikett van érvényben. Ugyanez érvényes az ékszerekre is. Az általános szabály az, hogy ha semmi közelebbit nem tud, válassza a hétköznapian elegáns öltözéket.
Portugália - álláskeresés
Öltözzön az alkalomnak megfelelően. Ha az álláshoz nem is fontos az elegáns ruha, ezzel ki tudja mutatni professzionalizmusát, egyúttal megtiszteli a munkáltatót vagy az interjúztatót. Kerülje a túl sok sminket vagy ékszert, a testékszereket, tetoválásokat és az extrém frizurákat.
Románia - álláskeresés
Öltözzön fel rendesen, az alkalomhoz illően.
Spanyolország - álláskeresés
Állásinterjúra ne úgy menjen, mintha partira indulna. Az interjúra készülve gondoljon arra, hogy ott fog dolgozni. Általában elég, ha tiszta és rendes az öltözete. A diplomások és a vezető tisztségviselők körében a férfiaknál szokás a nyakkendő, a nőknél pedig a magas sarkú cipő viselése. Tartózkodjon a feltűnő ékszerektől és az élénk színektől.
Svájc - álláskeresés
Tájékozódjon az ágazatban és a munkakörben elvárt öltözködési stílusról, és ne essen túlzásokba. A feltűnő ruhák és ékszerek csak az olyan speciális állásokban megengedettek, mint például az ékszerek vagy luxuscikkek női értékesítői.
Svédország - álláskeresés
A legtöbb munkakörhöz nem kell túl hivatalosan felöltözni, de ügyeljen a tiszta, ápolt megjelenésre. A nyakkendő viselése már nem általános. Egy rendes nadrág és egy zakó mindig elfogadható – férfiaknál és nőknél egyaránt.
Szlovákia - álláskeresés
Legyen rendezett, ápolt és ízlésesen öltözött. A szellemi munkával járó állások esetében a férfiaknak öltönyt, a nőknek pedig kosztümöt kell viselniük. Az ékszer elfogadható, de ne legyen túl feltűnő, és szorítkozzon néhány darabra.
Szlovénia - álláskeresés
Viseljen üzleti stílusú ruhát, legyen ápolt és tiszta. Ügyeljen a jó állapotú cipőre és az ízléses frizurára.
RSS csatorna ehhez a listához

© Európai Unió, 2014
Privacy Policy