Mikor értesítenek az eredményről?

Találat: 32
ÁlláskeresésMikor értesítenek az eredményről?
Ausztria - álláskeresés
A munkáltatók Öntől várják, hogy bizonyos idő elteltével telefonon érdeklődjön az interjújának eredménye iránt. A vállalatok maguktól nem fogják feltétlenül felhívni az eredménnyel.
Belgium - álláskeresés
Ez az állástól és a munkáltatótól függ.
Bulgária - álláskeresés
Amennyiben a jelentkezőt a munkaügyi központ küldi a munkáltatóhoz, akkor a munkáltató köteles 7 napon belül írásban tájékoztatni a helyi munkaügyi központot a válogatás eredményéről. Ha az interjú megszervezésében a helyi munkaügyi központ is részt vesz, a sikertelen jelölteket várhatóan ők értesítik a munkáltató döntéséről. A munkáltatóra más esetben nem vonatkozik semmilyen jogi követelmény, amelynek értelmében tájékoztatnia kellene a jelentkezőket a felvételi eljárás eredményéről.
Ciprus - álláskeresés
Nincs általános szabály arra, hogy a jelölteket mikor kell értesíteni az állásinterjú eredményéről.
Csehország - álláskeresés
Az állásinterjú után valamivel kézhez fogja kapni a munkáltató döntését (ennek írásbelinek kell lennie). Ha a döntés pozitív, és Ön is úgy dönt, hogy vállalja az állást, akkor vegye fel a kapcsolatot a vállalat személyzeti tisztviselőjével (HR-vezetőjével), közölje vele a döntését, valamint tárgyalja meg vele munkába lépésének dátumát és a munkaszerződés egyéb fontos részleteit.
Dánia - álláskeresés
Változó, de a munkáltató általában az interjútól számított egy héten belül jelentkezni fog. Ha más, ugyanolyan képzettségű jelöltek is vannak, második interjúra is behívhatják.
Egyesült Királyságé - álláskeresés
Amennyiben eljutott az interjú szakaszáig, a munkáltatók és a toborzók általában az interjútól számított 1–3 héten belül jelezni fogják, hogy megkapta-e az állást.
Észtország - álláskeresés
A legtöbb vállalat (60%) az állásinterjút követő 2 hét folyamán tájékoztatja a jelentkezési eljárás eredményéről. A többi (40%) semmilyen visszajelzést nem küld.
Finnország - álláskeresés
A munkáltató az interjú végén rendszerint elmondja, mikorra várhatja az eredményeket vagy a visszajelzést.
Franciaország - álláskeresés
Az eredmény 2–4 hét alatt lesz meg: minél magasabb az elvárt képesítés, annál tovább tart a felvételi eljárás. 4 hét után érdemes felhívni a toborzót.
Görögország - álláskeresés
Az eljárás egésze általában egy hónapot vesz igénybe.
Hollandia - álláskeresés
Azok a vállalatok, amelyeknél érvényben van a helyes magatartási kódex, két héten belül írásban tájékoztatják a sikertelen jelöltet arról, miért nem őt választották. Bővebb felvilágosítást még ezután is kérhet.
Horvátországb - álláskeresés
Az interjú végén megkérdezheti az interjúztatót, hogy mikor jelentik be az eredményeket. A munkáltató általában az interjú után egy-két héttel tájékoztatja az eredményről.
Írország - álláskeresés
A munkáltató az első interjún elmondja, hogy mi lesz az eljárás folytatása.
Izland - álláskeresés
A munkáltatók nem szívesen hívják fel az embereket csak azért, hogy megmondják, nem őket választották. Érdemes ezért a jelentkezési határidő lejárta után 1 héttel megkeresni a munkáltatót, hogy tájékozódjon az állás betöltéséről. A gyakorlatban jól használható szabály, hogy ha a határidő lejárta után 1 hónappal nem vették fel, akkor nem is akarják foglalkoztatni.
Lengyelország - álláskeresés
1-2 héten belül. Ha nem értesítik, hívja fel a munkáltatót.
Lettország - álláskeresés
A legtöbb vállalat az állásinterjút követő 2 hét folyamán tájékoztatja a jelentkezési eljárás eredményéről. Egyes cégek egyáltalán nem értesítik az eredményről.
Liechtenstein - álláskeresés
Az interjú végén a munkáltató tájékoztatja a döntéshozatal határidejéről, illetve a további lépésekről. Ha nem így lenne, kérdezzen rá ezekre.
Litvánia - álláskeresés
Általában 2 héten belül megkapja az eredményt.
Luxemburg - álláskeresés
Az értesítésre 1 hét elteltével lehet számítani.
Magyarország - álláskeresés
Általában néhány héten belül, de néha egykét hónapba is beletelik.
Málta - álláskeresés
A munkáltató általában egy későbbi időpontban tájékoztatja az interjú eredményéről. A munkáltató azt is jelezni fogja, ha újabb interjúra szeretnék behívni. Ha az állásra Önt választották, kis cég esetében erről telefonon fogják értesíteni, nagyvállalatoknál viszont postai úton.
Németország - álláskeresés
Amennyiben a cég úgy dönt, hogy Önnek ajánlják fel az állást, erről rendes esetben telefonon értesítik.
Norvégia - álláskeresés
Amennyiben elnyerte az állást, erről írásbeli megerősítést fog kapni, de előtte valószínűleg fel is hívják. Ha elutasítják, erről postán vagy e-mailben kap értesítést.
Olaszország - álláskeresés
Ha megkapja az állást, akkor a hírt új munkáltatója fogja közölni Önnel. A munkáltatónak az interjún meg kell mondania, mennyi időre lesz szüksége a döntéshozatalhoz.
Portugália - álláskeresés
Egyáltalán nem ritka, hogy a jelentkezésre semmilyen válasz nem érkezik. Ha interjúra kerül a sor, esetleg rákérdezhet, hogy várhatóan mikor értesítik a döntésről. Ha a munkáltató a megadott időn belül nem válaszol, egy udvarias emlékeztető hívással jelezheti, hogy Önt továbbra is érdekli az állás. Vigyázzon, ne legyen túl „ragaszkodó”.
Románia - álláskeresés
A toborzó már az interjún megmondja, hogy megfelelt-e, illetve hogy mikor fogják ismét megkeresni.
Spanyolország - álláskeresés
Munkáltatótól függ, hogy mennyi idő telik el. Az interjú eredményéről a munkáltató általában kis idő elteltével tájékoztatja a jelentkezőt, de ez el is maradhat.
Svájc - álláskeresés
Telefonon, levélben vagy e-mailben fog értesítést kapni. Az eljárást csak akkor tekintheti lezártnak, amikor írásos visszaigazolást kap.
Svédország - álláskeresés
Ha 2 héten belül semmilyen értesítést nem kap, keresse meg a toborzót, és kérdezzen rá, hogy mikor számíthat a visszajelzésre.
Szlovákia - álláskeresés
Az interjú után egy-két héttel.
Szlovénia - álláskeresés
A munkáltatók általában megmondják a jelölteknek, hogy mikor fogják tudatni velük a döntést.
RSS csatorna ehhez a listához

© Európai Unió, 2014
Privacy Policy