Telefonos érdeklődés

Találat: 32
ÁlláskeresésTelefonos érdeklődés
Ausztria - álláskeresés
Amikor odatelefonál a vállalathoz, fontos, hogy tudja a kapcsolattartó személy nevét, és név szerint őt kérje. Készüljön fel egy rövid, világos bemutatkozásra, mondja el, melyik állásajánlat ügyében telefonál, majd próbáljon meg interjúidőpontot egyeztetni. A hívást erős háttérzajtól, beszélgető emberektől mentes környezetben bonyolítsa le, főleg ha mobiltelefont használ.
Belgium - álláskeresés
Ha telefonon hívja fel a munkáltatót, röviden és világosan mutatkozzon be, használja az elvárt nyelvet. Ha nem hirdetésre, hanem spontán jelentkezik, mutatkozzon be, és közölje világosan, milyen pozícióra szeretne jelentkezni.
Bulgária - álláskeresés
Általában véve nem ajánlatos egy-egy álláshelyre telefonon jelentkezni, így ugyanis a munkáltató könnyebben kizárhatja a jelöltet. A telefonhívás célja az interjú időpontjának egyeztetése. Ügyeljen a következőkre: mutatkozzon be, mondja el világosan, melyik pozíció érdekli és miért telefonál. Röviden és egyértelműen mutassa be, miért alkalmas az adott pozícióra, és próbáljon meg időpontot egyeztetni az interjúhoz.
Ciprus - álláskeresés
A ciprusi álláskeresés során az első kapcsolatfelvétel általában telefonon történik. A reménybeli jelölteknek érdemes megkérdezni, hogy az álláshirdetés aktuális-e még, és érdeklődni a pályázati eljárás részleteiről.
Csehország - álláskeresés
Amennyiben telefonon keresi meg a munkáltatót, jobb, ha a munkanap kezdetén hívja. Próbálja meg elérni az Ön területéért felelős személyt. Készüljön fel a kérdésekre – és feltétlenül legyen a keze ügyében toll, jegyzetfüzet és az önéletrajza. Válaszoljon röviden, lényegre törően, és kérjen lehetőséget a személyes találkozásra. Legyen rugalmas, igyekezzen elfogadni a javasolt időpontot.
Dánia - álláskeresés
Ha spontán jelentkezést szeretne küldeni, érdemes először telefonon kapcsolatba lépni a vállalattal. Ez abban segít, hogy célirányosabban tudjon jelentkezni. Az álláshirdetésekben meg van adva, hogy kivel kell felvenni a kapcsolatot. A pályázat beküldése előtt jó, ha felhívja a vállalkozást. Jól gondolja át a kérdéseit, hogy ne úgy emlékezzenek Önre, mint a jelöltre, aki csak az idejüket vesztegette. Kerülje a fizetés kérdését, erről majd az interjún lesz szó.
Egyesült Királyságé - álláskeresés
Csak akkor telefonáljon, ha ezt kérik, és ha a készségei, tapasztalatai megegyeznek azzal, amit a munkáltató keres. Előfordul, hogy a munkáltató előzetes telefonos interjút tart. Ilyen esetben a munkáltató egy előre egyeztetett időpontban fog telefonálni. A telefonos interjúra ugyanolyan alaposan készüljön fel, mintha személyes interjúra menne.
Észtország - álláskeresés
Amikor telefonhívásra készül, gondoskodjon róla, hogy kéznél legyen az álláshirdetés, szakismereteinek listája, az önéletrajza és egy jegyzetfüzet. Keresse meg a megfelelő kapcsolattartó személyt – a HR-szakembert. Érdeklődjön az álláshely iránt, és kérdezze meg, hová küldje a szükséges dokumentumokat. Legyen udvarias, figyeljen oda, beszéljen lassan és érthetően, adjon konkrét válaszokat és nevezze meg a referenciáit. Legyen kezdeményező.
Finnország - álláskeresés
Néhány munkáltató elvárja, hogy a jelentkezők leveleik beküldése előtt telefonon vagy e-mailben kérjenek részletesebb felvilágosítást. Úgy tekintik, hogy ez a kapcsolatfelvétel is az érdeklődés kifejezése. Más munkáltatóknak ugyanakkor nincs idejük sem telefonhívások, sem e-mailek fogadására, így az álláskeresőktől sem várják el a kapcsolatfelvételt.

Amennyiben telefonál, előtte készüljön fel. Gondolja át alaposan, miért jelentkezik a pozícióra, és miért Önt kellene választaniuk. Beszéljen érthetően, próbáljon nyugodtnak tűnni.
Franciaország - álláskeresés
A munkáltatót nem szokás telefonon felhívni az interjú előtt. Ha mégis fel szeretné hívni, ajánlatos franciául telefonálni. Amennyiben nem tudja a felvételért felelős személy nevét, a jelentkezés beküldése előtt kérdezze meg. Ha fejvadász cégen keresztül jelentkezik az állásra, érdemes rákérdezni legalább a vállalat tevékenységi területére és méretére.
Görögország - álláskeresés
Ha felhívja a munkáltatót, legyen udvarias, komoly, mutassa, hogy érdekli az állás, hallgassa meg figyelmesen és legyen őszinte.
Hollandia - álláskeresés
Ha a vállalatot telefonon keresi meg, kérje az álláshirdetésben megjelölt kapcsolattartó személyt vagy osztályt. Ügyeljen arra, hogy a hívásra alkalmas időpontot válasz-szon. Mondja el röviden, hogy felvilágosításért telefonál-e, vagy állásra szeretne jelentkezni. Ha külföldi jelentkező, és nemzetközi hívással telefonál, ezt jelezze, és kérdezze meg, lebonyolítható-e a hívás az Ön anyanyelvén, esetleg más idegen nyelven. Az első benyomás döntő fontosságú.
Horvátországb - álláskeresés
Amennyiben megadják a telefonszámot, telefonon is fel lehet venni a kapcsolatot. Sok munkáltató azonban azt mondja, hogy telefonon nem ad felvilágosítást.
Írország - álláskeresés
A munkáltatót kizárólag amiatt szokás telefonon felhívni, hogy jelentkezési lapot kérjen vagy érdeklődjön a jelentkezés módjáról.
Izland - álláskeresés
Ha telefonon szeretne jelentkezni, tartsa szem előtt, hogy az izlandiak nem kimondottan hivatalosak. Ettől függetlenül azért a beszélgetés elején mutatkozzon be, és mondja el, miért telefonált. Ügyeljen arra, hogy ne beszéljen túl hosszasan, és soha ne szakítsa félbe a beszélgetőpartnerét.
Lengyelország - álláskeresés
Telefonos érdeklődés esetén a jelentkezőknek be kell mutatkozniuk, majd közölniük kell hívásuk célját. Ne kérjen meg mást, hogy telefonáljon Ön helyett, viszont számítson arra, hogy esetleg fel kell jegyeznie a munkáltatótól kapott információkat.
Lettország - álláskeresés
Ahelyett, hogy különböző cégekhez küldi el az önéletrajzát, hatékonyabb módszer, ha szoros kapcsolatot alakít ki a vállalat személyzeti igazgatójával, és odatelefonál, hogy tájékozódjon a jelentkezési eljárásról.
Liechtenstein - álláskeresés
Amikor felhívja a munkáltatót, kérje a hirdetésben megjelölt kapcsolattartó személyt. Ne tegyen fel túl sok kérdést, szorítkozzon a tárgyra. Fogja rövidre a hívást.
Litvánia - álláskeresés
Nem túl gyakori, hogy egy álláskereső először telefonon érdeklődjön. A munkáltatók jobban szeretik a személyes interjút.
Luxemburg - álláskeresés
Nem célszerű telefonon megkeresni a munkáltatót.
Magyarország - álláskeresés
Miután elküldte a jelentkezést, valamivel később érdemes lehet odatelefonálni, hogy jelezze az érdeklődés komolyságát. Ez arra is jó, hogy jobban emlékezzenek majd a nevére a vállalatnál.

Készüljön fel az esetleges telefonos kapcsolatfelvételre is, mivel választ kell kapnia a kérdéseire (ne felejtse el őket), ugyanakkor a spontán válaszra is képesnek kell lennie. Ügyeljen arra is, hogy tájékoztassák a következő lépés mibenlétéről.
Málta - álláskeresés
Az első állásinterjú ügyében általában a munkáltató keresi meg telefonon a jelentkezőket. Ezután következik a személyes interjú.

A telefonbeszélgetések során próbálja kideríteni a kapcsolattartó személy nevét, a vállalat nevét pedig használja helyesen. A beszélgetés során legyen mindvégig udvarias. Beszéljen röviden, lényegre törően, fontos információkat azonban ne hagyjon ki. Tisztázza, mi lesz a következő lépés.
Németország - álláskeresés
Ha felhívja a munkáltatót vagy a humánerőforrás- osztályt, mindig legyen udvarias, és adja meg teljes nevét (személynév és családi név). Válaszait gondolja ki előre, legyen lényegre törő.

Ha spontán jelentkezést fontolgat, gondolja végig, hogy mit fog mondani, és készüljön fel egy magyarázattal arra, hogy miért így jelentkezik.
Norvégia - álláskeresés
Bevett szokás az állásra vonatkozó felvilágosításért megkeresni a kapcsolattartó személyt. Írja össze az állással/a vállalattal kapcsolatos kérdéseket, és hétköznap reggel 9 és délután 3 között telefonáljon.
Olaszország - álláskeresés
Ha először telefonon keresi meg a céget, legyen udvarias, ügyeljen a folyékony és helyes beszédre. Kérjen rögtön személyes találkozót, és ne felejtse el elkérni a személy elérhetőségeit sem.
Portugália - álláskeresés
Csak akkor telefonáljon, ha a hirdetés ezt javasolja. Lehetőség szerint beszéljen portugálul. Mutatkozzon be érthetően, kérdezze meg, kivel kell beszélnie és szólítsa a nevén. Legyen kéznél az önéletrajza, és készüljön fel a bemutatkozásra és a kérdések megválaszolására. Írja össze előre a saját odaillő kérdéseit, és jegyezze fel az interjúra vonatkozó esetleges információkat. Amennyiben interjút egyeztet, kérdezzen rá, hogy milyen dokumentumokat vigyen magával.
Románia - álláskeresés
A telefonhívás célja általában az interjú időpontjának egyeztetése. Akkor is telefonálhat, ha már hetekkel előbb beküldte az önéletrajzát, de még semmilyen választ nem kapott. Gondolja ki előre, hogy mit szeretne mondani, és röviden térjen a lényegre. Mutatkozzon be, emlékeztesse a munkáltatót arra, hogy nemrég küldött egy önéletrajzot, és mondja meg, melyik állás érdekli. A beszélgetés legyen rövid. Ne telefonáljon sokszor.
Spanyolország - álláskeresés
Ha telefonon érdeklődne, először tudakolja meg, ki van a vonal másik végén, és közölje, kivel kíván beszélni, mielőtt hozzákezdene a bemutatkozáshoz.
Svájc - álláskeresés
Az idegenforgalomban, az építőiparban és a takarító ágazatban ez az elhelyezkedés legjobb módja.
Svédország - álláskeresés
Bár a telefonos kapcsolat során alapvető elvárás az udvariasság, a hozzáállás általában viszonylag közvetlen. Svédországban beszélgetés közben nem szokás titulusokat használni.
Szlovákia - álláskeresés
A munkáltatóval való kapcsolattartásban legyen mindig kellemes, barátságos. Válaszoljon minden kérdésre, és tapintatosan juttassa kifejezésre az elvárásait.
Szlovénia - álláskeresés
Amennyiben egy állás ügyében telefonál, legyen barátságos és nyugodt, gondolja ki előre a kérdéseit és az esetleges kérdésekre adandó válaszait is, és ügyeljen arra, hogy a beszélgetés optimista, biztató szavakkal záruljon.

Ha a jelentkező külföldön él, a munkáltató esetenként telefonon vagy Skype-on bonyolítja le az interjút. Elképzelhető, hogy az alkalmas jelöltekkel a munkaszerződés tartalmát is megvitatja, és ehhez áttekintésre e-mailben vagy faxon elküldi a szerződést a potenciális munkatársnak. Mindezek után sor kerülhet a jelölt szlovéniai útjának megszervezésére.
RSS csatorna ehhez a listához

© Európai Unió, 2014
Privacy Policy