Ki lesz ott az interjún?

Találat: 32
ÁlláskeresésKi lesz ott az interjún?
Ausztria - álláskeresés
A következő résztvevőkre lehet számítani: az állást kínáló osztály vezetője, a HR-vezető, a munkavállalói tanács képviselője.
Belgium - álláskeresés
Az első interjút általában egy pszichológus bonyolítja le. Ezután elképzelhető, hogy a közvetlen felettesével vagy akár leendő kollégái egyikével lesz interjúja. Az utolsó interjút – ahol tárgyalnak a fizetésről stb. – a humánerőforrás-osztály egyik képviselője intézi. Az egyes interjúknál 45 perccel, a teszteknél fél nappal számoljon.
Bulgária - álláskeresés
Amennyiben a helyi munkaügyi központban tartják az interjút, a munkaügyi hivatal tisztviselője, a jelölt és a munkáltató vagy képviselője vesz részt rajta. Ha az interjút a vállalatnál rendezik, a munkáltató vagy képviselője és a jelölt lesz jelen.
Ciprus - álláskeresés
Jó tudni, hogy Cipruson a legtöbb létesítmény kisebb egység, ahol a tulajdonos az igazgató és a személyzeti vezető is egy személyben. Az interjút általában az igazgató vagy a személyzeti vezető bonyolítja le.
Csehország - álláskeresés
Rendszerint egy–három interjúztató.
Dánia - álláskeresés
Az interjún rendes esetben egy–öt interjúztató van jelen. Fontos, hogy az interjúvezetők mindegyikével próbálja tartani a szemkontaktust. Ügyeljen arra, hogy senkit ne hagyjon ki. A megbeszélések jellemzően legfeljebb 1 órát vesznek igénybe, a jelentkezőket gyakran megkínálják egy csésze kávéval vagy teával.
Egyesült Királyságé - álláskeresés
Az interjút általában két-három tagból álló bizottság vezeti le; köztük lehet a betöltetlen álláshelyért közvetlenül felelős vezető és a HR-osztály egy képviselője.
Észtország - álláskeresés
Általában a munkáltató hivatalos képviselője és egy vagy több személyzeti szakértő van jelen, de csoportos interjú esetén más jelentkezők is ott lehetnek. Ha teszten vesz részt, úgy számítson, hogy azon 2–10 jelölt lesz jelen. A tesztek általában legalább 30 percet, de legfeljebb 1,5 órát vesznek igénybe.
Finnország - álláskeresés
Rendes esetben a vállalat részéről legalább ketten vesznek részt az interjún.
Franciaország - álláskeresés
Az első interjút általában a humánerőforrás- osztály egyik képviselője tartja. Kisvállalatoknál vagy mesteremberek esetén rendszerint az igazgatóval fog találkozni.
Görögország - álláskeresés
Egyéni interjú esetén könnyen lehet, hogy kettesben lesz az interjúztatóval. Előfordul, hogy egymás után két interjút is tartanak, különböző személyekkel. Ha egy bizottság tartja az interjút, valószínűleg 3-5 főből fog állni. Csoportos interjú esetén sok jelöltet hívnak be egy közös beszélgetésre.
Hollandia - álláskeresés
Jellemzően egy vagy két ember.
Horvátországb - álláskeresés
A vállalattól függően egy személy vagy csoport.
Írország - álláskeresés
Az interjút általában két-három ember bonyolítja le. A tesztelést egy vagy több fő végezheti. Az interjúk rendes esetben körülbelül 40 percig tartanak.
Izland - álláskeresés
A munkáltató részéről egy–négy személyre lehet számítani. Általában igaz, hogy minél speciálisabb szakértelmet kíván az állás, annál többen vannak az interjún.
Lengyelország - álláskeresés
Az interjúkon a munkáltatót általában ketten képviselik. Ha tesztet rendeznek, a jelöltnek ezt vagy egyedül, vagy csoportban kell teljesítenie.
Lettország - álláskeresés
A kisebb vállalatoknál a cég vezetője vagy a leendő közvetlen felettese bonyolítja le az állásinterjút. A nagyobb cégeknél a kérdezők általában hárman vannak, köztük van a vállalat, illetve az adott részleg vezetője, továbbá egy személyzeti szakértő.
Liechtenstein - álláskeresés
Az interjút általában egy–három fő bonyolítja le, köztük a HR-osztály legalább egy képviselője és a leendő felettese.
Litvánia - álláskeresés
A nagyobb vállalatoknál a személyzeti vezető esetenként előzetes interjút tart, amennyiben a jelöltek listája hosszú, és nagyon fontos pozícióról van szó. A második interjút rendszerint a közvetlen felettes vezeti le, mivel ő tudja, pontosan milyen, munkához kapcsolódó kérdéseket tegyen fel, és a jelentkező munkáját közvetlenül ő fogja irányítani. Litvániában nem jellemző a felvételi központok (értékelő központok) szolgáltatásainak igénybevétele, de néhány munkáltató fejvadász cégekhez szervezi ki a munkatársak előzetes kiválogatását.
Luxemburg - álláskeresés
A jelenlévők száma és szerepe a szóban forgó állástól függ.
Magyarország - álláskeresés
Az interjún jellemzően egy–három fő van jelen.
Málta - álláskeresés
Az állásinterjúkon általában a munkáltató van jelen, hacsak nem nagyobb szervezetről van szó, ebben az esetben a HR-igazgató és a részlegvezető vesz részt az interjún.
Németország - álláskeresés
Az állásinterjúkat átlagosan kettő–hat ember bonyolítja le. A következők vehetnek részt az interjún: a vállalat tulajdonosa vagy a vezérigazgató, a vezetői feladatokat ellátó személyek, a HR-esek és a munkatársak.
Norvégia - álláskeresés
Az interjút 1-5 ember bonyolítja le. Köztük lehet a szakszervezeti és a személyzeti képviselő, ami különösen a közszférában meghirdetett állásokra jellemző.
Olaszország - álláskeresés
Az állástól függően ott lehet a munkáltató, az osztályvezető, a személyzeti tisztviselő vagy akár egy olyan személy, akit külön az ilyen interjúk lebonyolítására neveztek ki – tehát lehet egy ember, de lehet egy egész bizottság is. Az írásbeli teszteket általában csoportosan rendezik meg. A megbeszélések, tesztek időtartama rendszerint legfeljebb 1 óra.
Portugália - álláskeresés
Általában egy interjúztató.
Románia - álláskeresés
Általában a toborzási folyamat irányításáért felelős HR-munkatárs van jelen, valamint annak az osztálynak a vezetője, amelyre a vállalat munkaerőt toboroz, de néhány esetben még a vállalat vezérigazgatója vagy elnöke is jelen lehet.
Spanyolország - álláskeresés
Általában a munkáltató, egy másik, vezető beosztású személy vagy a humánerőforrásosztály vezeti le az interjút.
Svájc - álláskeresés
Két-három emberre lehet számítani, de ez függ az állástól, továbbá attól, hogy van-e HR-osztály. A kisebb vállalatoknál előfordulhat, hogy csak a munkáltató lesz ott.
Svédország - álláskeresés
Egy vagy két személy, és gyakran a szakszervezet képviselője is.
Szlovákia - álláskeresés
Az interjúbizottságban jellemzően 1-3 fő képviseli a vállalatot. A bizottság 10–30 jelöltet interjúztat. Esetenként csoportos interjúk is előfordulhatnak.
Szlovénia - álláskeresés
A teszteket általában csoportosan szokták megírni, és ezekkel egy pszichológus foglalkozik. Előfordul, hogy először egy csoportos ülést is rendeznek, ahol bemutatják a vállalatot és a pozíciókat. A munkáltatónak általában elég egy interjú ahhoz, hogy dönteni tudjon a jelöltről, de esetenként további interjúkat is kérhetnek. Az interjú általában nagyjából 15–45 percig tart.
RSS csatorna ehhez a listához

© Európai Unió, 2014
Privacy Policy