Visszajelzés és további lépések

Találat: 32
ÁlláskeresésVisszajelzés és további lépések
Ausztria - álláskeresés
Amennyiben nem Önt választották, kérhet további felvilágosítást. Ha az esélyegyenlőségről szóló törvény megsértését bizonyítani tudja, lehetőség van a hivatalos beavatkozásra.
Belgium - álláskeresés
Ha a munkáltató azt ígérte, hogy 1 héten belül visszajelez, ennél előbb ne telefonáljon. Ha 2 hét után sem kapott hívást, már oda lehet telefonálni és visszajelzést kérni.
Bulgária - álláskeresés
Az interjú végén köszönje meg a munkáltatónak az Önre szánt időt, de akár köszönőlevelet is küldhet. A jelölt valamivel később meg is keresheti a munkáltatót, hogy érdeklődjön az eredményéről, hacsak korábban másban nem állapodtak meg.
Ciprus - álláskeresés
Nem jellemző, hogy minden jelölt visszajelzést kapjon. A jelöltektől érkező írásbeli megkereséseket viszont kellő időben meg szokták válaszolni.
Csehország - álláskeresés
Az elutasított jelöltek telefonon érdeklődhetnek arról, miért nem őket választották, de ez nem gyakori.
Dánia - álláskeresés
Gyakoriak a kiértékelések célját szolgáló újabb telefonhívások, találkozók, amelyek során a jelentkező megtudhatja, mely területeken van lehetősége a fejlődésre.
Egyesült Királyságé - álláskeresés
Ha kudarcot vall, az írásos értesítésben esetleg talál visszajelzést az interjún nyújtott teljesítményéről. Ellenkező esetben ezt telefonon vagy írásban kérheti a munkáltatótól.
Észtország - álláskeresés
A munkáltató esetenként Öntől várja, hogy érdeklődjön. Az interjú végén megkérdezheti, mikorra várhatja a visszajelzést. Ha az ígért időtartamon belül semmilyen visszajelzést nem kap, felhívhatja a munkáltatót, és rákérdezhet az eredményekre. Az interjú után küldhet egy e-mailt a munkáltatónak, amelyben megköszöni a lehetőséget – ezzel kimutatja, hogy valóban érdekli az állás, és a munkáltató is nagyobb eséllyel emlékszik majd Önre.
Finnország - álláskeresés
Ha nem hívják be interjúra, a jelentkezési határidő lejárta után nagyjából 2 héttel megkeresheti a munkáltatót.

Ha a munkáltató az interjú után 1–2 héttel nem keresi meg Önt, akkor telefonon vagy e-mailben érdeklődhet az eredményekről. Ha nem Önt választották, megkeresheti a munkáltatót, és visszajelzést kérhet az állásinterjújáról és a pályázatáról.
Franciaország - álláskeresés
Általában nem szokás megkérdezni, hogy miért nem Önt választották az állásra, de fel lehet tenni a kérdést, ha elég diplomatikusan teszi. A visszajelzés hasznosnak bizonyulhat a későbbi interjúkhoz.
Görögország - álláskeresés
Az állásinterjút követő tájékoztatás terén általában a munkáltatóé a kezdeményező szerep. Nem jellemző, hogy a jelöltek kérnek visszajelzést.
Hollandia - álláskeresés
Amennyiben nem Ön nyerte el az állást, nyugodtan megkeresheti az interjúztatót azzal a kéréssel, hogy értékelje a felvételi eljárását. Megkérdezheti, mit tett helyesen, és hol hibázott, mivel ezek a későbbi állásinterjúk során még jól jöhetnek.
Horvátországb - álláskeresés
Az interjú után felhívhatja az interjúztatót, és visszajelzést kérhet.
Írország - álláskeresés
A munkáltatók a sikertelen jelölteknek kérésre adnak visszajelzést.
Izland - álláskeresés
Ezen a téren érdemes Önnek kezdeményezni, és visszajelzést kérni a munkáltatótól. Ezzel megmutatja, hogy érdeklődő, és szükség esetén a kezébe veszi a dolgok irányítását.
Lengyelország - álláskeresés
Ha azt ígérték Önnek, hogy az interjú után fel fogják hívni, és a határidő már elmúlt, akkor telefonáljon Ön, és kérdezze meg az eredményt. A kérdéssel nincs semmi baj, sőt, azt mutatja, hogy Önt tényleg érdekli az állás.

Ha nem Ön kapta az állást, rákérdezhet a döntés okára. Igyekezzen megtudni, milyen tényezők vezettek az Ön elutasításához. Ez a jövőben még hasznos lehet.
Lettország - álláskeresés
Az interjú után megkérdezheti, mikorra várhatja a visszajelzést. Amennyiben a megállapodás szerinti időszakon belül nem jelentkeznek, odatelefonálhat és rákérdezhet az eredményre.
Liechtenstein - álláskeresés
Az interjú után telefonon kérhet visszajelzést.
Litvánia - álláskeresés
Kiértékelésért néhány nap elteltével visszahívhatja a munkáltatót.
Luxemburg - álláskeresés
Nyugodtan felhívhatja a munkáltatót, és visszajelzést kérhet az interjún való szerepléséről.
Magyarország - álláskeresés
Visszajelzést nem szokás kérni – vagy az állást kapja meg, vagy az elutasítást.
Málta - álláskeresés
Lehetőség van arra, hogy egy értékelés erejéig találkozzon a munkáltatóval, vagy telefonon kérje ki a véleményét.
Németország - álláskeresés
A munkáltató az állásinterjú végén bemutatja a jelentkezési eljárás következő lépéseit, és elmondja, hogy ez meddig fog tartani. Ha a megegyezés szerinti időszak már letelt, de Ön még semmilyen értesítést nem kapott, akkor nyugodtan vegye fel a kapcsolatot, és kérjen felvilágosítást.
Norvégia - álláskeresés
Amennyiben nem vették fel, felhívhatja a toborzót, és rákérdezhet az okokra, illetve azt is megkérdezheti, milyen képesítésekkel rendelkezett az állást elnyerő személy Önhöz képest. Így lesz valamilyen elképzelése arról, szakmailag hova sorolhatja magát.
Olaszország - álláskeresés
Ha interjújáról utólagos tájékoztatást szeretne kapni, illetve további kérdéseket szeretne feltenni, akkor erre telefonon vagy e-mailben lehetősége van.
Portugália - álláskeresés
Nem jellemző, hogy az interjú után a jelölt visszajelzést kér.
Románia - álláskeresés
Amennyiben az interjút követően rövid időn belül nem keresik, feltételezheti, hogy nem Önt választották. A munkáltatók a sikertelen jelölteket általában nem tájékoztatják az eredményről. Ettől függetlenül megteheti, hogy visszajelzésért felhívja a munkáltatót.
Spanyolország - álláskeresés
Amennyiben az interjút követően rövid időn belül nem kap visszajelzést, feltételezheti, hogy nem Önt választották. A sikertelen jelentkezőket nem szokták értesíteni.
Svájc - álláskeresés
A munkáltató nem várja el Öntől, hogy az interjú vagy a tesztek eredménye után érdeklődjön, de azt mindig mondhatja, hogy szeretne visszajelzést, így láthatja, hogy a munkáltató hogyan reagál.
Svédország - álláskeresés
Az interjút követően mindig van lehetőség a munkáltató megkeresésére, hogy érdeklődjön a jelentkezési eljárás további lépéseiről. Ha nem nyerte el az állást, kérhet indoklást.
Szlovákia - álláskeresés
Az interjúról nem szokás visszajelzést kérni. Az eredményről e-mailben vagy telefonon értesítik a sikeres jelölteket.
Szlovénia - álláskeresés
Ha a munkáltató egy héten belüli döntést ígért, akkor Ön 1 hét után felhívhatja, de előbb nem. Miután megszületett a döntés, nem szoktak visszajelzésért telefonálni.
RSS csatorna ehhez a listához

© Európai Unió, 2014
Privacy Policy