Mennyire elterjedt, illetve elfogadott az Europass-formátumú önéletrajz?

Találat: 32
ÁlláskeresésMennyire elterjedt - illetve elfogadott az Europass-formátumú önéletrajz?
Ausztria - álláskeresés
Sajnos nem elterjedt; túl sok kérdésre tér ki.
Belgium - álláskeresés
Az országos formátum kedveltebb, de az Europass-formátumot is egyre többen használják.
Bulgária - álláskeresés
A munkáltatók kedvelik az európai típusú (Europass) önéletrajz-formátumot.
Ciprus - álláskeresés
Elég gyakori, így a ciprusi munkáltatók jól ismerik.
Csehország - álláskeresés
Elterjedt és kedvelt ez a formátum.
Dánia - álláskeresés
A dán munkáltatók nem szeretik az Europass- formátumú önéletrajzot. A jelentkezőtől elvárják egy személyes, célirányos önéletrajz összeállítását.
Egyesült Királyságé - álláskeresés
Az Europass-formátumú önéletrajzot a brit munkáltatók többnyire nem méltányolják. A brit álláspiacra szánt önéletrajz megírásához sok honlapon kaphat hasznos tanácsokat, ilyen például a National Careers Service, a Prospects AC és a Monster.
Észtország - álláskeresés
A nemzeti önéletrajz-formátumot jobban szeretik.
Finnország - álláskeresés
Országon belüli pályázathoz ritkán használják, de nemzetközi jelentkezéshez használható.
Franciaország - álláskeresés
Bár egyelőre nem használják széles körben, az Europass formátumú önéletrajz használata egyre gyakoribb, főleg a nagyvállalatoknál. A munkáltatók különösen a nyelvtudásra vonatkozó részt értékelik.
Görögország - álláskeresés
A görög önéletrajz általában nem hos�- szabb két oldalnál; mindazonáltal az Europass- formátumot is ismerik, és szabad használni. A munkáltatót az önéletrajz formátumánál jobban érdeklik a jelentkező készségei, munkahelyi gyakorlata, személyisége és a munka iránti elhivatottsága. Ügyeljen arra, hogy az önéletrajz részletes, megfelelően tagolt legyen, és minden referencia rendelkezésre álljon, szükség esetén hitelesítve.
Hollandia - álláskeresés
Ha a munkahelyi gyakorlatát, tanulmányait, készségeit és kompetenciáit Europass-formátumú önéletrajzzal tudja igazolni, nyugodtan használja azt.
Horvátországb - álláskeresés
Elfogadott, jó, ha Europass formátumú önéletrajzot küld.
Írország - álláskeresés
Az Europass-formátumú önéletrajzot Írországban nem sokan használják. Az ír munkáltatók jellemzően jobban szeretik az általános formátumot, bár az Europass-formátumú önéletrajzot is elfogadják. Ne feledje, hogy az önéletrajzzal fel szeretné hívni a munkáltató figyelmét. Legyen egyedi, szem előtt tartva, hogy az önéletrajz célja, hogy a szakismereteit eladja a potenciális munkáltatónak.
Izland - álláskeresés
Az Europass típusú nyomtatványokat túl hosszúnak és nagyon részletesnek találják. Az önéletrajz esetében fontosabb, hogy rövid és áttekinthető legyen, legfeljebb két oldalban.
Lengyelország - álláskeresés
Elfogadott, de nem sokan használják.
Lettország - álláskeresés
Vagy nemzeti, vagy európai stílusú önéletrajzot kell beadni, de legyen célirányos, áttekinthető és legyen jól megírva.
Liechtenstein - álláskeresés
Nem elterjedt, ehelyett inkább használja a svájci önéletrajz-formátumot. Itt talál hozzá önéletrajzmintát: http://www.amsfl.li.
Litvánia - álláskeresés
A nemzeti és az Europass-formátumot egyaránt használják, és egyik sem népszerűbb a másiknál.
Luxemburg - álláskeresés
Nem sokan használják ezt a formátumot. A munkáltatók szempontjából az Europass- formátumban túl sok az információ, és maga az önéletrajz túl hosszú.

Az önéletrajz ne legyen hosszabb két oldalnál, szerepeljenek benne a tanulmányai, a továbbképzések és a munkahelyi tapasztalat, a nyelvtudás, a számítógépes ismeretek és az érdeklődési körök.
Magyarország - álláskeresés
Nem sokan használják, de általánosan elfogadott.
Málta - álláskeresés
Az Europass-formátumú önéletrajz elfogadott.
Németország - álláskeresés
Sokan használják az Europass-önéletrajzot – más személyes adatlapokkal együtt. Egyes esetekben, illetve bizonyos szakmáknál érdemes egyéni formátumot kialakítani, hogy ezzel is kitűnjön a többi önéletrajz közül.

„Az EURES Spanyolország és a zaragozai mérnökök egyesülete közötti együttműködésnek köszönhetően néhány hónap leforgása alatt több mint 20 mérnöknek sikerült elhelyezkednie Németországban és a skandináv országokban működő kis- és középvállalkozásoknál. Az átmenet megkönnyítése érdekében támogatást és gyakorlati információkat nyújtottunk a munkavállalóknak, valamint az őket felvevő vállalatoknak is.” Teresa Vieitez Carrazoni, EURES-tanácsadó, Spanyolország
Norvégia - álláskeresés
Nem használják.
Olaszország - álláskeresés
Kedvelik az Europass formátumú önéletrajzokat.

„Az EURES-nek köszönhetően sikerült szakmai gyakorlatra helyet szereznem egy design stúdióban, az észak-olaszországi Senigalliában. Egyúttal beiratkoztam egy olasz nyelvtanfolyamra, ami nagyon jó ötletnek bizonyult, mivel itt rengeteg emberrel találkoztam a világ minden tájáról, így a munkahelyen kívül is lettek új barátaim. Személyes szinten ugyancsak nagyon hasznos tapasztalat volt, hiszen megtanultam kézben tartani a mindennapi teendőket ebben a hazámtól nagyon eltérő országban, és mindezt egy idegen nyelven. Szakmailag nagyon jól bevált a gyakorlat, mert ezután hamarosan Dániában is el tudtam helyezkedni formatervezőként.” Ebba, egy álláskereső Svédországból
Portugália - álláskeresés
A portugál munkáltatók kezdik megszokni az Europass-formátumú önéletrajzot, de talán még mindig a portugál stílusút szeretik jobban, legfeljebb két-három oldalban.
Románia - álláskeresés
Az Europass-önéletrajzsablon használata nem gyakori, mi mégis ezt ajánljuk. Jellemzően a magasabb iskolai végzettségű jelentkezők használják; az alacsonyabb iskolai végzettségűek kevésbé szeretik, mert túl hosszúnak és bonyolultnak találják.
Spanyolország - álláskeresés
A nemzeti önéletrajz-formátumot általában jobban szeretik.
Svájc - álláskeresés
Egyáltalán nem is ismerik.
Svédország - álláskeresés
Nem sokan használják ezt a formátumot, de a munkáltatók elfogadják.
Szlovákia - álláskeresés
Gyakran használják ezt a formátumot.
Szlovénia - álláskeresés
Elterjedt és elfogadott, különösen a külföldi pályázatoknál.
RSS csatorna ehhez a listához

© Európai Unió, 2014
Privacy Policy